Ne legyen többé para a pára

Rengeteg szemüvegest érint a párásodás. Az őszi időben pedig ez fokozottabban jelentkezik. A helyzetet tovább rontja a maszk viselése. Néhányan már próbáltak megszabadulni tőle, de csak több-kevesebb sikerrel. Ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos információt.

 

Milyen helyzetekben párásodik a szemüveg?

 

Amikor hidegből fűtött helységbe lépünk, otthon főzzük a családi ebédet vagy épp a hideget elviselhetőbbé téve kortyolgajuk a finom forró italunkat, a szemüvegünk párásodással válaszol. Vannak, akiknek munkavégzés vagy sportolás közben is szükséges a szemüveg viselése, nekik nagyban megnehezíti a párásodás a dolgukat, mivel nem látnak át megfelelően a lencsén.

 

 

Páramentesítés a komfortosabb látásért

 

Szerencsére ma már egyre több helyen lehet vásárolni olyan szemüveglencsét, ami páramentesítő réteggel van ellátva. Fontos tudni, hogy nem minden lencse tartalmazza ezt a réteget, külön van lehetőség kérni rá bizonyos lencsetípusoknál. Ez a speciális réteg a gyártás során kerül a lencsére, ezért utólag már nem lehet rátenni.

 

Hogy képzeljük el a páramentesítő réteget?

 

Egy vékony, áttetsző réteg a lencsén, amely a páracseppeket egyenletes vízfilmmé alakítja, így a viselője számára nem lesznek érzékelhetőek ezután. Két típusát különböztetjük meg, az alap és a prémium réteget.

 

 • Alap réteg
  Elképzelhető, hogy az olyan extrém körülmények között, mint például a maszkviselés, nem nyújt megfelelő páramentességet, több gondozást igényel a lencse.

 

 • Prémium réteg
  A prémium kategóriás speciális páramentesítő réteg extrém körülmények között is biztos megoldást nyújt a párásodás ellen.

 

+1 tanács

 

Érdemes minden héten megmosni a szemüveget langyos vízzel, illetve emellett minden nap megtörölni egy úgynevezett aktiváló törlőkendővel, ami különleges molekulái révén aktiválja a páramentesítő réteg hatását a lencsén. Ezt a kendőt egyébként érdemes három havonta cserélni, hogy maximálisan tartsa hatást. Egy prémium kategóriás réteg, amit minden nap áttörölnek, teljesen biztos, hogy nem párásodik.

 

Segítünk, ebben a helyzetben is

 

Amennyiben Önnél is fennáll a szemüveg párásodás problémája, készséggel segítünk megtalálni a legoptimálisabb megoldást. Nálunk, a Junior Optikában szigorú óvintézkedések mellett, a lehető legbiztonságosabb környezetben várjuk vásárlóinkat, pácienseinket.

 

Vásárlóink és munkatársaink egészségének megóvása és biztonsága mindennél fontosabb számunkra. Ezért üzleteinkben és vizsgálóinkban a helyi egészségügyi hatóságok irányelveit követve szigorú intézkedéseket vezetünk be annak érdekében, hogy a legbiztonságosabb környezetet teremtsük meg.

 

 • Vizsgálóinkban a legalaposabb fertőtlenítést végezzük.
 • Kézfertőtlenítőt biztosítunk a hozzánk betérőknek.
 • Minden szemüvegkeretet felpróbálás után UV-C fénnyel fertőtlenítünk.
 • A maszk viselésére felhívjuk a figyelmét a betegeinknek mind a vizsgálat, mind a vásárlás során.
 • A látásvizsgálat továbbra is elérhető, azonban csak előzetes bejelentkezést követően tudjuk fogadni a pácienseket, melyhez hívja a
  06-52-420-223-as telefonszámot.

 

Aktuálisan a fókuszban

 • victorias-secret-szemuveg-kollekcio
 • Victoria's Secret szemüveg kollekció

  Az új Vicoria's secret szemüveg kollekció elbűvölő, magabiztos nőknek lett tervezve, mely a kifinomult és divatos keretek által a nőiességet ünnepli. Debrecenben először a Junior Optikánál érhető el a kollekció a Csapó utca 37. szám alatti üzletünkben.