Milyen problémákra lehet megoldás egy jó szemüveg?

A megfelelő lencsével ellátott szemüveg korrigálja a látáshibákat, élesen láthatunk vele, jobbá teheti életünket, megkönnyítheti mindennapjainkat. Összegyűjtöttünk néhány gyakori élethelyzetet, problémát, amiben segítségünkre lehet.

 

Sokan éveken át küszködnek fejfájással, de nem tudják, miért. Fejfájásunk oka igen gyakran visszavezethető a nem korrigált vagy nem jól korrigált látáshibára, és arra hogy emiatt erőltetjük szemünket. Ezért fontos gyakori fejfájás esetén megvizsgáltatni látásunkat egy optometristával vagy szemész szakorvossal, és szükség esetén ő felírja a megfelelő szemüveget.

 

Ha a nap nagy részében képernyő előtt dolgozunk, megfájdulhat nyakunk, hátunk és vállunk. Ez sokszor azért van, mert miközben próbáljuk élesen látni a képernyőt nem megfelelő testtartást veszünk fel. Így megerőltethetjük szemünket, de egy speciális, számítógépes munkához kifejlesztett szemüveg segítségével megkönnyíthetjük szemünk helyzetét.

 

 

Néha a normál látásunk által nyújtottnál élesebb kontrasztra van szükségünk. Ez akkor lehet fontos, ha napszemüvegben nagyobb élességre van szükségünk vagy normál esetben valamilyen látásprobléma miatt kontrasztérzékelésünk gyenge.

 

A vízi sportok szerelmeseit, a sofőröket általában zavarják a napszemüvegben a visszatükröződések. A polárszűrővel ellátott lencsék csökkentik a nedves vagy fényes felületekről visszatükröződő zavaró napfényt, így kényelmes látást biztosítanak.

 

Gyakori, hogy sokan nem szeretnek szürkületben vezetni, mert nem érzik magukat biztonságban a kormány mögött és nem látnak olyan jól, mint nappal.

 

Ha a fentiek közül bármelyikre keresi a megoldást, jöjjön el hozzánk és segítünk Önnek!

Aktuálisan a fókuszban