Miért kell kék-ibolya fényt szűrős szemüveglencse?

Mai, rohanó világunkban szinte mindenki digitális környezetben él. A digitális kor vívmányai vesznek minket körül, mint például számítógépek, telefonok, videojátékok. Emellett egy bizonyos kék-ibolya fény is mindenütt jelen van az életünkben, de erőssége változó.

 

 

Szabadban a természetes fény tartalmaz a legmagasabb mennyiségben a kék fényt. Beltérben a mesterséges fényforrások, a digitális eszközök, kijelzők (pl. LED-ek, TV, számítógép monitorja, tablet, telefon kijelzője) bocsátanak ki. Kék-ibolya fény szabályozza a bioritmust és növeli a makula degeneráció kockázatát, mely vaksághoz is vezethet.

 

Az ibolya-kék fényszűrős szemüveglencsék kiszűrik a káros UV sugarakat és a káros kék fényt, ezért az eddigieknél is nagyobb védelmet nyújtanak a szemnek, miközben az életfunkciókhoz elengedhetetlen fényt átengedik a szemüveglencsén. Ez a réteg mely a szemüveglencsén van, szelektíven szűrik ki a kék-ibolya fényt, a károsat visszaveri, a hasznosat átengedi. Ez a réteg csökkenti a 380-455nm közötti spektrum fényáteresztését, de megtartja a 460nm fölötti hullámhossz fényáteresztését. Így hozzájárulva a szem idő előtti öregedésének megelőzéséhez. Tehát mint beltéri, min kültéri használatra tökéletes.

 

Kérjen szemvizsgálatot és szemészorvosunk felméri szemei állapotát!

 

Bejelentkezés szemvizsgálatra

Aktuálisan a fókuszban