Miért a progresszív lencsék?

Ha körbenézünk és elgondolkozunk egy pillanatra, hamar rájövünk, milyen sokat változott az életünk az utóbbi években. A két legjobb példa, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, milyen képet sugallunk, és hogy mindennapjaink egyre nagyobb mértékben digitalizálódnak. Ma már szinte teljes mértékben digitális eszközökre támaszkodunk. Akár asztali számítógépet, laptopot, tabletet vagy okostelefont használunk, állandó mobilkapcsolatban állunk üzletfeleinkkel, barátainkkal és családtagjainkkal.

 

Bár a modern technológiák szórakoztatóak és segítik a mindennapos munkánkat, fontos tudni, hogy újabb igénybevételt jelentenek szemünk számára, s így fáradtságot és egyéb tüneteket okoznak. Az, hogy tekintetünk sűrűn vált közeli és távoli tárgyak között nagy erőfeszítést igényel a szemünktől.

 

Sajnos szemünk nem fejlődik olyan gyorsan, mint a digitális világ és nem lehet olyan egyszerűen „frissíteni”, mint egy tabletet. A nagy lencsegyártó cégek azért vezették be az új progresszív lencsék kínálatát, hogy jobban megfeleljen a szemüvegviselők igényeinek ebben a digitális világban és kényelmes, stresszmentes látást kínáljon mindenki számára.

 

Aktuálisan a fókuszban