A távgyógyítás és a szemészet

Szörnyű érzés szülőként azt hallani a gyermekünktől, hogy fáj valamije. Úgyhogy el tudjuk képzelni, mit érezhetett az az anyuka, akinek azt mondta a 8 éves kisfia, hogy nem lát az egyik szemével! Bizony, amikor doktornőhöz már ilyen állapotban kerül valaki, mi is aggódunk, hogy visszaállítható legyen a gyerek szemének egészsége.

 

Egy sima szemkipirosodással indult a történet. A járvány miatt sajnos orvos nem látta, a tünetek alapján kötőhártya-gyulladásnak tűnt, ezért a telefonos egyeztetés után szemcseppet kapott rá. A panasza viszont nem szűnt a gyereknek, sőt fokozódott. A látás elvesztésekor már nyilván mindenki tudta, hogy nagy a baj. Ekkor kerestek fel kétségbeesetten minket. Mint kiderült, nem kötőhártya- hanem a szem belsejének gyulladásáról volt szó. Szerencsére még időben kapta meg rá a kezelést, így tíz nap múlva meg is gyógyult. De sajnos ez a történet valóban végződhetett volna maradandó látásromlással is.

 

 

Működhet a távgyógyítás?

 

Mindenkinek szörnyű ez a járványhelyzet. Sok az idős orvos, és nem csak hogy nem immúnisak a vírusra, hanem egyenesen veszélyeztetettek. Emiatt gyakran választott megoldás a távgyógyítás. A szemészet viszont az a terület, ahol a műszerei nélkül még egy szemorvos se tud biztosat mondani, pláne ha csak telefonon beszél a beteggel. Azt, hogy mitől piros a szemünk, csak így lehet biztosan megmondani.

 

Intő jel lehet, ha csak az egyik oldalon jelentkezik a panasz. Mert az említett szemgyulladásokon túl például idegen test, egy szembe került szennyeződés is okozhatja. Ezt nyilván nem tudja szemcsepp megoldani. De olyan is előfordul, hogy magára a szemcseppre allergiás valaki, és ezért romlik tovább a kötőhártya-gyulladása.

 

Inkább menjünk biztosra!

 

Amíg a szabályozások engedik, nálunk kitartóan zajlik a rendelés. Nyilván a szokásos óvintézkedések mellett, hogy a hozzánk forduló betegek és a doktornő is biztonságban legyenek. Az orvoshiány és a pandémiás helyzet miatt viszont tényleg hosszú a várólistánk, sajnos nem tudunk mindenkit megvizsgálni, aki szeretné. De nagyon igyekszünk.

 

Minden tőlünk telhetőt megteszünk a biztonság érdekében

 

Nálunk, a Junior Optikában szigorú óvintézkedések mellett, a lehető legbiztonságosabb környezetben várjuk vásárlóinkat, pácienseinket.

 

Vásárlóink és munkatársaink egészségének megóvása és biztonsága mindennél fontosabb számunkra. Ezért üzleteinkben és vizsgálóinkban a helyi egészségügyi hatóságok irányelveit követve szigorú intézkedéseket vezetünk be annak érdekében, hogy a legbiztonságosabb környezetet teremtsük meg.

 

 • Vizsgálóinkban a legalaposabb fertőtlenítést végezzük.
 • Kézfertőtlenítőt biztosítunk a hozzánk betérőknek.
 • Minden szemüvegkeretet felpróbálás után UV-C fénnyel fertőtlenítünk.
 • A maszk viselésére felhívjuk a figyelmét a betegeinknek mind a vizsgálat, mind a vásárlás során.
 • A látásvizsgálat továbbra is elérhető, azonban csak előzetes bejelentkezést követően tudjuk fogadni a pácienseket, melyhez hívja a
  06-52-420-223-as telefonszámot.

Aktuálisan a fókuszban

 • victorias-secret-szemuveg-kollekcio
 • Victoria's Secret szemüveg kollekció

  Az új Vicoria's secret szemüveg kollekció elbűvölő, magabiztos nőknek lett tervezve, mely a kifinomult és divatos keretek által a nőiességet ünnepli. Debrecenben először a Junior Optikánál érhető el a kollekció a Csapó utca 37. szám alatti üzletünkben.